Російський тероризм має бути знищений, як і будь-який інший - Саріуш-Вольський

Вівторок, 13 січня 2015, 19:56

Російський тероризм в Україні так само небезпечним, як і тероризм радикальних ісламістів.

Про це заявив польський євродепутат Яцек Саріуш-Вольський, повідомляє сайт депутата.

Депутат виступив автором одного із проектів резолюції Європейського парламенту, котрий має бути проголосований у найближчий четвер, 15 січня.

За його словами, проект резолюції Європейського парламенту щодо ситуації в Україні та відносин ЄС з Росією чітко вказує на потребу протидії інформаційній війні Росії та її агресію, щодо України.

"Розв’язання української кризи можливе тільки через рішучі і узгодження дії країни Європейського Союзу та України. Росія має поважати права сусідів і міжнародне право. Російський тероризм має бути знищений, як і будь-який інший тероризм, наприклад, ісламізм", - сказав він.

За його словами, депутати Європарламенту підкреслюють необхідність збереження жорсткої і послідовної позицію ЄС по відношенню до Росії, у тому числі на утримання і можливого посилення санкцій, якщо положення Мінського договору в не будуть повністю реалізовані.

Також зазначається на необхідності надати фінансову та гуманітарну допомогу Україні, зазначається необхідність гарантій в енергетичному секторі.

"Україна повинна енергійно і сміливо здійснювати реформи, хоча ми розуміємо, як важко це зробити підчас війни. Ми розуміємо потребу активної підтримки у фінансовому та технічному аспекті, реформи мають призвести до побудувати дієвих структур", - підкреслив євродепутат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.