Порошенко і Могеріні обговорили позачергове засідання Ради ЄС по Україні

Вівторок, 27 січня 2015, 13:54

Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з високим представником Європейською союзу із закордонних справ і політики безпеки Федерікою Могеріні.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

"Петро Порошенко подякував Федеріці Могеріні за її зусилля в скликанні позачергового засідання Ради ЄС із закордонних справ, на якому буде розглянуто ситуацію в Україні та обговорено реакцію ЄС на терористичну атаку на Маріуполь", - йдеться в повідомленні.

Могеріні висловила сподівання, що Рада ЄС на рівні міністрів закордонних справ зможе прийняти конструктивне і консенсусне рішення.

Порошенко запевнив, що Україна залишається відданою мирному врегулюванню ситуації на Донбасі та виступає за виконання всіма сторонами Мінських домовленостей.

Він також висловив сподівання, що найближчим часом відбудеться засідання Тристоронньої контактної групи, що зумовить подальший діалог на вищому рівні.

"Сторони домовились продовжити подальшу тісну координацію зусиль задля реагування на загрози тероризму та всебічного сприяння мирному врегулюванню ситуації на Донбасі", - зазначили в прес-службі.

Як повідомлялося, Могеріні скликає надзвичайне засідання Ради закордонних справ ЄС щодо ситуації в Україні у четвер, 29 січня.

Лідери країн ЄС виступили із заявою, у якій закликають міністрів закордонних справ розглянути нові санкції проти Росії під час їхньої зустрічі 29 січня.

Раніше повідомлялося, що нових санкцій проти Росії не варто очікувати до саміту ЄС, який відбудеться 12 лютого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.