Росія вимагає, щоб Захід змусив Україну до переговорів з бойовиками

Вівторок, 27 січня 2015, 16:51

МЗС Росії розраховує, що Захід змусить влади України почати серйозну розмову з "ДНР" і "ЛНР" про пошук політичного компромісу.

Про це йдеться в повідомленні на сайті МЗС РФ.

"Це єдино можливий спосіб зупинити подальші людські страждання і подолати глибоку кризу української державності - змусити київську владу почати серйозну розмову з ДНР і ЛНР про пошук політичного компромісу, який повинен бути закріплений прийнятною для всіх конституційною реформою", - йдеться в заяві.

МЗС Росії також звинувачує Вашингтон і Брюссель в "розкручування істеричної пропаганди, покликаної довести провину ополченців за все, що відбувається і повністю обілити Київ".

Раніше країни Євросоюзу, а також США та НАТО визнали, що останні обстріли Волновахи, Донецька та Маріуполя відбулися з території, контрольованої бойовиками.

Генсек НАТО заявив, що Росія повинна припинити військову, політичну та фінансову підтримку сепаратистів, та припинити дестабілізацію ситуації в Україні.

Як повідомлялося, 27 січня Верховна рада зробила перший крок до визнання "ДНР" і "ЛНР" терористичними організаціями.

Крім того, РНБО доручила Кабінету міністрів розпочати процедуру звернення до Гаазького трибуналу щодо визнання самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" терористичними організаціями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: