На рахунках сина Азарова у Європі заблоковано понад 8 млн євро

Вівторок, 6 січня 2015, 09:26

У кількох країнах Європи заарештовані активи на банківських рахунках сина колишнього прем'єр-міністра і депутата від Партії регіонів Олексія Азарова на суму більше 8 млн євро.

Про це повідомив старший помічник генерального прокурора України з особливих доручень Валерій Карпунцов на своїй сторінці в Facebook.

"Головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України розслідується кримінальне провадження за фактом одержання народним депутатом України Азаровим О.М. неправомірної вигоди у особливо великих розмірах, а саме: 7 700 000 євро, 600 000 швейцарських франків, 500 000 доларів США, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-2 КК України", - написав Карпунцов.

За його словами, Азаров-молодший підпадає під дію санкцій ЄС, у зв'язку з чим до нього застосовано обмежувальні заходи, пов'язані з блокуванням належних йому активів.

В Австрії на п'яти рахунках у банківських установах заблоковано понад 6,7 млн євро; в Італії – 900 тис. євро.

У князівстві Ліхтенштейн заарештовано на рахунках компанії Азарова $0,5 млн.

"У зв'язку із введенням щодо Азарова О.М. санкцій Швейцарією на рахунках у банківських установах останнього заблоковано 0,6 млн швейцарських франків", - додав Карпунцов.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.