Миротворці необхідні Україні для дотримання мінських угод - Клімкін

Четвер, 19 лютого 2015, 14:03

Миротворчі війська необхідні Україні для дотримання мінських угод.

Про це сказав глава МЗС України Павло Клімкін на спільній прес-конференції з главою МЗС Греції Нікосом Котзіасом, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Я вважаю, що миротворчий контингент буде підтримкою і великою допомогою в реалізації мінських домовленостей, які зараз не виконуються. Нам потрібні реальні гарантії їх виконання, у нас зараз постійні обстріли і порушення мінських домовленостей з боку ДНР і ЛНР, і не лише навколо Дебальцевого", - сказав Клімкін.

"Ситуація є надзвичайно складною. І щоб досягти виконання мінських угод, нам потрібен миротворчий контингент. А той, хто не хоче такого компонента, має представити своє чітке бачення, а головне - реалізувати такі гарантії", - додав він.

За словами міністра, якщо Росія не погоджується на такі гарантії, то вона не підтримує виконання мінських домовленостей.

"Хочу наголосити, що російські представники як представники країни-агресора не повинні брати участі в цій місії", - сказав Клімкін.

За його словами, це питання не лише довіри до місії, а й принципів, цінностей і дотримання міжнародного права.

Як повідомлялося, Рада національної безпеки і оборони України схвалила звернення до ООН і Євросоюзу щодо розгортання на території України місій із підтримання миру та безпеки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.