Російському енергетичному експерту заборонили в'їзд до Молдови

Субота, 21 лютого 2015, 12:17

Влада Молдови заборонили на п'ять років в'їзд в країну голові російського "Фонду національної енергетичної безпеки" Костянтину Симонову.

Симонов прилетів до Кишинева для участі в публічній зустрічі з журналістами та громадськістю на тему "Чи є у Європи альтернатива російському газу?", повідомляє РІА "Новості".

За словами Марини Сафронової, яка є організатором візиту Симонова в Кишинів, прикордонники перевірили всі документи і речі її і Симонова, але "нічого компрометуючого не знайшли".

Вона зазначила, що, ймовірно, Симонов зараз знаходиться в зоні прикордонного контролю і чекає найближчого рейсу, на якому його відправлять назад до Москви.

Глава прес-служби погранполіції Молдови Даніела Минзату сказала, що прикордонники часто самі не знають, чому тій чи іншій персоні заборонено в'їжджати в країну.

"У наших співробітників є база даних з інформацією про тих, кому заборонений в'їзд",- сказала Минзату, слова якої наводить newsmaker.md.

Але в тій частині бази, допуск до якої мають співробітники погранполіції, зазначила вона, немає пояснень з приводу того, чому і ким накладено заборону.

У листопаді 2014 року Симонова оголосили небажаною особою в Латвії, куди він прибув для участі в дискусії на ту ж тему, що й у Молдові.

Пізніше місцеві ЗМІ зазначили, що влада визнала його "загрозою національній безпеці".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.