Берлін наполягає на перевірці "трійкою" бюджету Греції всупереч бажанню Афін

Середа, 11 березня 2015, 09:18

Афіни мають погодитися з тим, що перевірку їхніх планів реформ і фінансового стану проведуть представники всіх трьох інститутів "трійки" - Єврокомісії, Європейського центробанку (ЄЦБ) і Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Про це заявив міністр фінансів ФРН Вольфганг Шойбле після зустрічі з колегами з країн Єврогрупи в Брюсселі у вівторок, повідомляє Deutsche Welle.

Відповідна домовленість була закріплена в заяві від 20 лютого, що стало умовою для продовження програми фінансової допомоги Греції, нагадав глава німецького Мінфіну.

Його заява відбулася після слів міністра фінансів Греції Янніса Варуфакіса про те, що він має намір проводити переговори з представниками інститутів-кредиторів окремо.

Між тим стало відомо, що у розпорядження уряду Греції надійдуть 555 млн євро з грецького стабфонду. Цей крок був узгоджений з європейським стабілізаційним фондом ESM, оскільки Афіни не можуть отримати доступ до цих коштів самостійно. Грецький фонд порятунку банків був заснований у 2010 році, його резерви складають на сьогодні 856 млн євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: