Греція погрожує арештувати майно Німеччини

Середа, 11 березня 2015, 13:50

У конфлікті навколо виплати репарацій за злочини часів Другої світової війни Греція пригрозила арештом майна ФРН на своїй території.

Про це пише Deutsche Welle.

Міністр юстиції Греції Нікос Параскевопулос заявив, що він готовий дати санкцію на арешт німецької нерухомості в Греції, якщо Афіни і Берлін не домовляться щодо питання про репарації.

"Я маю намір віддати відповідне розпорядження", - сказав Параскевопулос. Остаточне рішення з даного питання буде, однак, приймати уряд прем'єр-міністра Греції Алексіса Ціпраса.

Верховний суд Греції у 2000 році виніс постанову за позовом, у рамках якого родичі жертв нацистської розправи в селі Дистомо в 1944 році домагалися компенсації від Німеччини. Тоді суд ухвалив, що для виплати компенсацій позивачам грецькі влади мають право вилучати або накладати арешт на німецьке майно в Греції. Раніше один із судів Лівадії постановив виплатити нащадкам жертв цієї розправи компенсацію у розмірі 28 млн євро. За грецькими законами, ці рішення будуть виконані тільки з санкції міністра юстиції.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що нова влада не відмовилася від ідеї вимагати репарації від Німеччини за заподіяний Греції збиток за часів Третього рейху.

 У відповідь у німецькому уряді заявили, що Німеччина не буде платити Греції репарації за збитки від окупації під час Другої світової війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.