Британські консерватори назвали РФ однією з основних проблем Королівства

Вівторок, 14 квітня 2015, 16:20

Росія була названа однією з основних проблем Сполученого Королівства поряд з ісламським екстремізмом, нестабільністю єврозони, поширенням ядерної зброї і інфекційних хвороб.

Про це йдеться в передвиборному маніфесті Консервативної партії Великої Британії.

"Перед нами та нашими союзниками стоять основні виклики: ісламський екстремізм, агресивна Росія, нестабільність у єврозоні, поширення ядерної зброї та інфекційні хвороби" - йдеться у документі.

 Британські консерватори обіцяють боротися з цими викликами, використовуючи для цього членство в НАТО, ЄС, ООН та інших організаціях.

При цьому питання відстоювання незалежності України і невизнання анексії Криму є другим пріоритетом правлячої партії Британії на міжнародній арені після врегулювання в Сирії та Іраку.

Консерватори обіцяють "відстоювати суверенітет, цілісність і функціональність України і продовжувати політику невизнання незаконної анексії Криму Росією", а також  стояти поряд з союзниками по НАТО, запевняючи його членів – с особливо сусідів Росії – в тому, що вони знаходяться в безпеці".

В цілому ж питанням безпеки в маніфесті консерваторів відводиться другорядна роль. Зокрема, в документі немає намірів збільшення витрат на оборону до 2% від ВВП і йдеться про 1% таких витрат.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.