З кінця червня українці здаватимуть відбитки пальців на шенген

Середа, 29 квітня 2015, 08:32

З 23 червня у дипломатичних представництвах та консульських установах країн-членів ЄС в Україні буде запроваджено обов’язкову процедуру збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз.

Про це повідомляє Радіо "Польща".

Окрім українців, біометричні дані доведеться здавати також громадянам інших країн Східного партнерства (Азербайджан, Вірменія, Білорусь, Грузія, Молдова - для власників небіометричних паспортів).

Біометричні дані заявників зберігатимуть протягом 59 місяців і використовуватимуть при обробці всіх звернень за візами протягом цього періоду. Після закінчення 59 місяців заявнику знову доведеться надавати біометричні дані.

При першому зверненні за візою заявник зобов'язаний особисто з'явитися в консульство для здачі відбитків пальців.

Звільняються від необхідності здавати відбитки пальців діти до 12 років, особи, стосовно яких зняття відбитків фізично неможливо, монархи, глави держав та їхні подружжя, члени офіційних делегацій при дипломатичних поїздках.

Нагадаємо, попередньо очікувалося, що обов’язкову процедуру збору біометричних даних при оформленні шенгенських віз для українців буде запроваджено з кінця січня 2015 року.

Про те, які наслідки матимуть нові правила, читайте у статті ЄвроПравди "Готуємо "пальчики". Що змінять нові правила видачі Шенгену?".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.