Консульства України знов приймають заявки на біометрику, та документи не видають

Понеділок, 23 березня 2015, 13:20

Консульські установи України за кордоном після тижневої перерви поновили прийом заявок українських громадян на оформлення паспортів для виїзду за кордон. Водночас в МЗС визнають, що не мають технічної можливості передати дані заявників для оформлення їхніх документів.

Про це йдеться в повідомлені, поширеному прес-службою Міністерства закордонних справ.

"Починаючи з 23 березня цього року закордонні дипломатичні установи України здійснюють прийом у заявників клопотань про оформлення закордонних паспортів виключно нового зразка", - йдеться у заяві МЗС.

Як повідомляла "Європейська правда", прийом документів від громадян України, що перебувають за кордоном, було зупинено 16 квітня (в деяких консульствах – 13 квітня). В МЗС пояснили це необхідністю "оновити програмне забезпечення".

Між тим навіть тепер консульства будуть лише документально оформлювати заяви громадян; фактично оформлення і видача нових паспортів не відбуватиметься – як стверджують у МЗС, причиною є неготовність Державної міграційної служби.

"Практична реалізація цього завдання (початку оформлення нових паспортів, зокрема біометричних) залежить від строків розробки Державною міграційною службою України програмного модуля, який забезпечить взаємодію (обробку та передачу персональних даних) відомчих систем МЗС та ДМС. За інформацією ДМС, розробку модуля буде завершено до середини квітня", - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити що "затягнуте" оформлення паспортів за українським законодавством не є порушенням – оформлення документів закордонними дипустановами може тривати до трьох місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.