Литва тимчасово не надає притулку українцям

Середа, 8 квітня 2015, 10:22

Через війну в Україні в минулому році помітно збільшилась кількість громадян України, які хочуть отримати притулок в Литві, однак наразі Литва припинила розгляд таких клопотань.

Про це повідомляє видання Delfi з посиланням на газету Lietuvos zinios.

Минулого року з таким проханням до Литви звернулося 70 громадян України, а в попередні роки таких було від сили по п'ять чоловік. У минулому році 31 українець отримав додаткову охорону. Більшість українців просять надати їм притулок, щоб врятуватися від загрози війни у себе вдома.

Наразі рішення про надання притулку громадянам України тимчасово не приймаються в очікуванні рішень з боку влади України, як яка має створити умови своїм громадянам, які втекли з регіонів конфліктів, влаштуватися в інших районах країни.

"Якщо буде констатовано, що, по суті, у цих людей є реальна можливість переїхати і влаштуватися в інших регіонах України, щоб бути в більшій безпеці, то це неминуче вплине на прийняття рішень про доцільність надання притулку громадянам України, які тікають від військових дій", - сказав завідувач Відділом з питань притулку Департаменту міграції Віктор Острівний.

Раніше повідомлялося, що минулого року Польща жодного разу не надала статусу біженця українцям, обґрунтовуючи це тим, що прохачі притулку мають змогу бути в безпеці в інших регіонах України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.