У Німеччині побільшало прохачів притулку з України

Середа, 27 серпня 2014, 17:18

У Німеччині зафіксували збільшення кількості прохачів притулку з України. Якщо в січні цього року Федеральне відомство з питань міграції та біженців мало тільки 18 клопотань від українців про надання притулку, то в липні їх було вже 202.

Про це пише Deutsche Welle.

Загалом, за даними відомства, за перші сім місяців цього року відповідне клопотання подали 589 людей з України. За цей період співробітники Федерального відомства з питань міграції та біженців ухвалили 110 рішень. Тобто, за цими даними, позитивну відповідь одержав лише приблизно кожен дев'ятий український прохач притулку в Німеччині (10,9 відсотка).

Приблизно четверту частину таких прохань було відхилено (23,6%). Дві третини клопотань (65,6%) підпали під категорію "іншого процедурного врегулювання". Це може означати, що за рішення про надання притулку відповідальна інша європейська держава, клопотання було відкликане або його розгляд припинений.

ЄвроПравда повідомляла, що кількість українських пошукачів статусу біженця у Польщі зросла майже в 30 разів порівняно з 2013 роком.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.