Росія намагається прикрити свою агресію - міністр оборони Литви

Вівторок, 16 червня 2015, 16:31

Росія, збираючись дати відповідь на плани США по дислокації у Східній Європі важкого озброєння, цим намагається прикрити свої агресивні дії і плутає "причину з наслідками".

Про це заявив міністр оборони Литви Юозас Олекас, повідомляє Delfi.

"Росія просто намагається прикрити свої дії, тому що дислокації озброєння ще немає, а агресія проти України вже ведеться, навчання, в тому числі розміщення "Іскандерів" у Калінінградській області вже мають місце. Плутають причину з наслідками", - заявив Олекас.

За його словами, відповіддю НАТО та Литви є посилення оборони і захисту своїх територій, а не навпаки: "Ми нікому не загрожуємо, ми ні на кого не збираємося нападати". 

Литва, за словами Олекаса, не вжила ніяких заходів із озброєння навіть у той час, коли Росія почала зосередження військ і озброєння в Калінінградській області.

"Коли ми побачили, що ці дії стають все більш інтенсивними, що здійснюються атаки на сусідню країну, проводяться навчання, масштаби яких збільшуються, все більш агресивними стають польоти винищувачів і бомбардувальників - ми повинні вживати якісь заходи для захисту своїх громадян, цінностей, своєї держави", - додав Олекас.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомили, що Пентагон може відправити у кілька країн Балтії та Східної Європи танки, бойові машини піхоти та іншу важку техніку, а також до 5000 солдатів. 

У Росії на це заявили, що посилять угрупування військ по всьому периметру західного кордону РФ, включаючи нові формування танкових, артилерійських і авіаційних частин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.