Узбекистан у відповідь застосував додаткові мита на імпорт для України

Середа, 24 червня 2015, 13:40

Узбекистан у відповідь на додаткові мита на імпорт увів у дію аналогічні мита на українську продукцію.

Про це повідомив президент асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк на своїй сторінці в Facebook, додавши фото документа.

Згідно з документом, з 1 липня 2015 року строком на 12 місяців встановлюється додатковий збір у 5% або 10%, залежно від товарної групи, при імпорті товарів, що походять з України.

У коментарі ЄвроПравді Балдинюк зазначив, що поки в уряді не реагували на дії Узбекистану.

"Навіть якщо ми, як обіцяли, найближчим часом скасуємо додаткові мита, узбецькі правила будуть діяти до кінця 2016 року. Крім того, на їх дії уважно дивляться інші середньоазіатські країни, а це важливий ринок збуту для нас і такий прецедент може бути дуже небезпечний",- сказав він.

натисніть для збільшення 

Як відомо, 16 лютого уряд ухвалив рішення про запровадження мит на імпорт в обсязі 5% та 10%, залежно від товарної групи.

На думку низки юристів, ці мита не узгоджуються з Угодою про асоціацію та можуть призвести до скасування пільгового торговельного режиму, який діє між Україною та ЄС з квітня минулого року.

На початку року Україна та ЄС розпочали консультації про можливості впровадження таких мит, про їх завершення наразі не повідомлялося.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.