Єлісєєв: одностороннє виконання Мінська неприпустиме, Брюссель підтримує Україну

Четвер, 25 червня 2015, 16:16

Одностороннє виконання мінських угод є неприпустимим, а ЄС підтримує і підтримуватиме Україну, в тому числі і в питанні виконання мінських угод.

Про це заявив представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв, повідомляє УНІАН.

"Брюссель жодною мірою не ставить під сумнів логіку, тимчасові рамки і порядок виконання мінських домовленостей", – сказав він.

Костянтин Єлісєєв зазначив, що Брюссель завжди підтримував, підтримує і буде надалі підтримувати Україну в усіх питаннях, включаючи виконання положень мінських домовленостей для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України, так і імплементацію реформ у відповідності з Угодою про асоціацію.

Крім того, він нагадав, що Євросоюз наполягає на повному і сумлінному виконанні мінських домовленостей і підкреслює відповідальність Росії, "однозначно відкидаючи селективний підхід".

За словами Єлісєєва,  одностороннє виконання мінських домовленостей за систематичного їх порушення іншою стороною не зможе "забезпечити успішність мирного процесу і лише підштовхне бойовиків до їх подальшого порушення".

Раніше в коментарі "Європейській правді" ЄС підтвердив, що звертається до української сторони з пропозицією надати окремим районам Донецької і Луганської областей особливий статус, не чекаючи, доки бойовики та РФ виконають перші пункти мінських домовленостей.

Водночас наступного ранку ЄС окремою заявою повідомив, що "не змінював позицію" щодо Мінська.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.