Словацька спілка, що надсилала бойовиків на Донбас, вже тренує школярів зі зброєю

Вівторок, 30 червня 2015, 14:03

Активісти напіввійськового об’єднання "Словацькі бранці", відомого проросійськими і про сепаратистськими настроями, проводять військову підготовку в початкових і середніх школах Словаччини.

Про це пише видання Aktuality.sk.

На заняттях, які проводять "Словацькі бранці" дітей навчають не лише тренують, вчать стріляти, збирати чи розбирати автомат, а й читають лекції з історії слов’ян.

 
Фото Aktuality 

Як зазначається, діяльність напіввійськового формування моніторить поліція і Словацька інформаційна служба. Свої заняття "Словацькі бранці" проводять щонайменше в трьох початкових і в одній середній школі в різних регіонах.

Як розповідають самі організатори, такі заняття стали можливі завдяки благодійним внескам.

"В программу входить обговорення тем про шкоду наркотиків, про походження слов'ян, відношення до предків. Крім того, діти можуть тренуватись стрільбі, попрактикуватись з засобами хімічного захисту тощо", - розповідають організатори.

Варто зазначити, що "Словацькі бранці" відомі своїми проросійськими настроями і підтримкою сепаратистів так званих "ДНР" і "ЛНР". Активісти організації воювали і воюють на Донбасі на боці бойовиків, а також підтримують інших добровольців.

Зокрема, словацькі ЗМІ публікували матеріали про добровольців організації, які воюють на сході України за сепаратистів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках інтернаціональної бригади, що воює на боці сепаратистів Донбасу, було створено чесько-словацький підрозділ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.