У Євросоюзі схвально відгукнулися про результати виборів у Туреччині

Понеділок, 8 червня 2015, 10:52

У Євросоюзі схвально відгукнулися про результати виборів у Туреччині, відзначивши, що всі основні політичні партії отримали представництво в новому парламенті.

Про це йдеться у спільній заяві високого представника ЄС з питань зовнішньої та безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара Йоганнеса Гана на сайті ЄС.

"Загальні вибори у Туреччині 7 червня відбулися з рекордною явкою у 86%, і це явна ознака міцності турецької демократії. Той факт, що всі основні політичні партії отримали представництво в новому парламенті, є особливо важливим", - йдеться у заяві.

У заяві відзначається, що Євросоюз з нетерпінням чекає якнайшвидшого формування нового парламенту і уряду для тісної співпраці з ними.

"Майбутній період відкриває можливості для подальшого зміцнення відносин ЄС і Туреччини і  розширення співробітництва ЄС-Туреччина у всіх сферах на благо всіх наших громадян", - зазначається в заяві.

Як повідомлялося, Правляча Партія справедливості та розвитку втратила більшість у турецькому парламенті. 

Партія президента Реджепа Таїпа Ердогана здобула 41% голосів і перемогла на виборах, однак це істотно нижчий результат, ніж 2011 року.

Найбільшим успіхом виборів у Туреччині вважається подолання 10% бар’єру курдською Демократичною партією – вона набирає 13%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.