Події в Мукачевому можуть вплинути на запровадження безвізового режиму з ЄС - МЗС

Неділя, 12 липня 2015, 10:34

Події в місті Мукачеве, де особи, які назвалися представниками "Правого сектора" в суботу вчинили стрілянину, можуть вплинути на перспективи запровадження безвізового режиму між Україною та ЄС.

Таку думку висловив у Facebook посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба.

"Тепер після реального бою "ПС", фактично на кордоні з ЄС, можна фарбувати нові написи: "Безвізовий режим вже близько", - написав Кулеба.

За його словами, українська влада також "несе свою відповідальність за те, що не виконала низку вимог" для запровадження безвізового режиму з Євросоюзом.

"Місяцями ми аргументовано переконували ЄС, що ризики у сфері безпеки мінімізовані. І переконали ...", - написав посол.

Таку ж думку висловив у своєму блозі народний депутат від БПП Сергій Лещенко.

"Україна вже багато місяців звертається до європейських лідерів з проханням дати безвізовий режим. Минулого тижня я говорив з депутатом Бундестагу на цю тему. Він дуже любить Україну, але, каже, безвізового режиму не буде, поки Україна не покаже результатів у боротьбі з бандитизмом",  - відзначив він.

"Європа не хоче бачити у себе українських бандитів, які зможуть без віз перетинати кордон ЄС і порушувати спокійний ритм їх життя",  - зауважив Лещенко.

"Сьогодні Європа побачила, як в Україні, яку останні півтора року містять європейські і американські платники податків, які влаштували стрілянину із застосуванням гранатометів. У місті, який розташований в декількох десятках кілометрів від кордону з ЄС", - наголосив депутат.

Як відомо, вдень 11 липня при в’їзді до Мукачевого було заблоковано дорогу до міста; люди, озброєні автоматичною стрілецькою зброєю, відкрили вогонь в районі Червоної гірки. Повідомлялося про 9 поранених та кількох загиблих. 

Українська правда

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.