Україна завершила переговори про ЗВТ з Канадою

Вівторок, 14 липня 2015, 15:06

Україна завершила переговори про створення зони вільної торгівлі з Канадою.

Як стало відомо ЄвроПравді, про це буде офіційно оголошено під час нинішнього візиту до Канади прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Сам Арсеній Яценюк напередодні підтвердив – підписання угоди про створення ЗВТ відбудеться найближчим часом.

"Україна підпише угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Канадою. Нам Росія закрила свій ринок для промислових товарів, Канада нам відкриє свій ринок для українського машинобудування і українських індустріальних товарів", - заявив він 12 липня в рамках телевізійного проекту "10 хвилин з прем'єр-міністром".

Нагадаємо, Україна веде переговори з Канадою про створення зони вільної торгівля ще з 2009 року. Однак з 2012 року ці переговори були заморожені за ініціативою Оттави. Офіційною причиною стала заявка України на перегляд умов свого членства у Світовій організації торгівлі. Сторони повернулися до переговорів лише у 2014 році.

Однак для остаточного підписання угоди сторонам необхідно виконати ще низку формальностей, зокрема – узгодити принципи захисту взаємних інвестицій.

Про ці переговори, а також про економічний ефект від лібералізації торгівлі з Канадою ЄвроПравда розповість у статті, що вийде 15 липня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.