Посадовця, що не видав закордонний паспорт за 170 грн, оштрафували на 12 тисяч

Четвер, 23 липня 2015, 18:03

Начальника головного управління Державної міграційної служби в Харківській області В'ячеслава Гузя оштрафували на понад 12 тис. грн. за невидачу закордонного паспорта за 170 грн.

Таке рішення прийняв Харківський окружний адміністративний суд, йдеться у повідомленні Центру інформації про права людини.

Зокрема, посадовець має виплатити 12 180 грн за те, що не виконав рішення суду про видачу закордонного паспорта за 170 грн.

Активіст харківської ініціативної групи "Закордонний паспорт за 170 грн." Ігор Капустянський звернувся до суду після того, як працівники ДМС в Харківській області відмовили прийняти у нього документи для оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон без оплати додаткових платежів.

Окружний адміністративний, Апеляційний та Вищий адміністративний суд підтвердили правомірність вимог активіста та зобов’язали оформити закордонний паспорт за 170 грн. (встановлена законом вартість), визнавши неправомірною вимогу додаткових платежів. Однак це рішення було проігнороване, тому Ігор Капустянський звернувся до Харківського окружного адміністративного суду, який і призначив штраф.

В'ячеслав Гузь згідно ухвали суду повинен видати паспорт протягом місяця, в разі невиконання штраф буде збільшено до суми близько 36 тис. грн..

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.