Глави МЗС Франції та Німеччини готові до консультацій з РФ щодо Донбасу

Вівторок, 11 серпня 2015, 08:30

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини Лоран Фабіус і Фрак-Вальтер Штайнмаєр готові ініціювати консультації з РФ з приводу ескалації насильства на Донбасі.

Про це йдеться в повідомленні МЗС України за результатами телефонних переговорів міністра Павла Клімкіна та глав МЗС Франції та Німеччини.

Павло Клімкін поінформував Франка-Вальтера Штайнмаєра і Лорана Фабіуса про суттєве загострення ситуації в Донбасі. На думку Клімкіна, "останні провокації з боку підтримуваних Росією бойовиків є цілеспрямованою спробою торпедувати переговорний процес, спрямований на відведення озброєння калібром менше 100 мм і деескалацію ситуації навколо Широкіно".

Глави МЗС Франції та Німеччиниї "підтвердили, що поділяють стурбованість української сторони, і висловили готовність вже найближчим часом ініціювати консультації з Російською Федерацією, щоб запобігти негативному розвитку ситуації", - йдеться у повідомленні.

Міністри вирішили, що за результатами контактів офіційного Берліна та Парижа з Москвою будуть схвалені рішення щодо можливих подальших кроків у нормандському форматі.

Слід зазначити, що перед цим Павло Клімкін провів телефонні переговори з російським колегою Сергієм Лавровим і заявив, що що Росія має запобігти подальшому загостренню на Донбасі.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко доручив міністру закордонних справ Павлу Клімкіну провести консультації "нормандської четвірки" на рівні МЗС через ескалацію на Донбасі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.