У НАТО прокоментували загострення ситуації на Донбасі

Понеділок, 10 серпня 2015, 15:43

У штаб-квартирі НАТО уважно стежать за розвитком подій на сході України і наполягають на необхідності вирішення проблем дипломатичними шляхами.

Так у НАТО прокоментували інформацію про загострення ситуації на Донбасі, повідомляє УНІАН.

"НАТО уважно стежить за подіями в Україні. Як ми вже неодноразово говорили, шляхом до світу залишається повне виконання Мінських домовленостей", - зазначили в Альянсі.

Крім того, у штаб-квартирі НАТО наголосили на важливості безпечного виконання роботи спостерігачами ОБСЄ і свободу їхнього пересування.

"НАТО повністю підтримує всі зусилля, спрямовані на пошук взаємоприйнятного рішення у відповідності з Мінськими домовленостями. Наш фокус залишається на пошуку вирішення проблеми дипломатичними засобами", - підкреслили в Альянсі.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко доручив главі МЗС Павлу Клімкіну провести консультації "нормандської четвірки" на рівні МЗС через загострення ситуації на Донбасі.

Раніше повідомлялося, що МЗС  України має намір невідкладно поінформувати чинного голову ОБСЄ, "нормандську четвірку", держави ЄС та НАТО про ескалацію ситуації на Донбасі та загрозу зриву мирного плану.

У ніч на 9 серпня у Донецьку біля офісу СММ ОБСЄ згоріли чотири автомобілі, що належать організації. У місії підозрюють підпал.

Українське МЗС розцінює це як спробу підконтрольних Росії бойовиків змусити місію припинити фіксацію порушень ними Мінських домовленостей.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.