Мін'юст США розслідує угоди російських клієнтів Deutsche Bank

Вівторок, 4 серпня 2015, 13:54

Федеральна прокуратура США проводить розслідування мільярдних угод Deutsche Bank AG "які проводились від імені російських клієнтів в цьому році".

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на власні джерела.

Особливу увагу в кримінальному розслідуванні американський департамент юстиції приділяє так званим "дзеркальним операціям". Такі угоди дозволяли російським клієнтам виводити кошти з країни, не повідомляючи владу.

Мін'юст США має намір з'ясувати, чи не проводили  російські клієнти німецького банку незаконний обмін валюти і чи не порушувалися при цьому діючі антиросійські санкції.

Крім того, буде проведена перевірка щодо того, як Deutsche Bank працював з іпотекою та цінними паперами.

Раніше повідомлялося про початок розслідування з боку Департаменту фінансових послуг штату Нью-Йорк з приводу можливого відмивання грошей в Росії.

У червні Deutsche Bank заявив про проведення внутрішньої перевірки можливого відмивання грошей російськими клієнтами. Сума можливого відмивання за більш ніж чотири роки сягає близько $6 млрд.

Раніше повідомлялося, що влада Великої Британії проведе розслідування з приводу можливого порушення в Deutsche Bank законодавства щодо боротьби з відмиванням грошей у діяльності банку в Росії.

Нагадаємо, керівництво Deutsche Bank пішло у відставку через фінансові скандали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.