Керівництво Deutsche Bank йде у відставку через фінансові скандали

Оновлено
Неділя, 7 червня 2015, 16:41

Співголови правління одного із найбільших банків світу "Deutsche Bank" Юрген Фічен та Аншу Джайн планують подати у відставку на тлі фінансових скандалів.

Про це повідомляють The Wall Street Journal і Financial Times із посиланням на інформовані джерела.

Згодом надійшло офіційне підтвердження цієї інформації від Deutsche Bank.

У повідомленні зазначається, що на місце співголови правління призначений 54-річний Джон Краян, який до цього був членом Наглядової ради, головою комітету з аудиту и членом комітету з оцінки ризиків.

У той же час, Джайн, який офіційно залишить посаду 30 червня, залишиться консультантом банку до січня 2016 року.

Фічен залишиться на своїй нинішній посаді до загальних зборів 19 травня 2016 року, щоб допомогти забезпечити плавний перехід у керівництві. Згодом Краян стане одноосібним керівником.

Як відомо, 28 квітня у Мюнхені розпочався судовий процес над діючими і колишніми керівниками німецького фінансового конгломерату Deutsche Bank.

Всі вони звинувачуються у змові і дачі неправдивих свідчень у ході процесу у справі про банкрутство компаній медіамагната Лео Кірха. Якщо підсудних визнають винними, їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Deutsche Bank погодився сплатити $2,5 мільярда  штрафу за участь своїх співробітників у масштабній багаторічній змові задля маніпуляцій відсотковими ставками LIBOR (London Interbank Offered Rate).

Крім того, Deutsche Bank проводить внутрішнє розслідування з приводу можливого відмивання коштів російськими клієнтами на суму близько $6 млрд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.