Путін хоче створити нову коаліцію для боротьби з Ісламською державою

Вівторок, 4 серпня 2015, 15:16

Росія пропонує сформувати широку коаліцію за участю сирійської, іракської армії, курдів і країн регіону для боротьби з "Ісламською державою".

Пропозицію озвучив глава МЗС РФ Сергій Лавров на зустрічі в Катарі з держсекретарем США Джоном Керрі, повідомляє "Комерсант".

Лавров вперше розкрив подробиці плану президента РФ Володимира Путіна з нейтралізації ісламістів.

Москва вважає, що "тільки ударів з повітря недостатньо", "необхідно формувати коаліцію однодумців, у тому числі з тих, хто "на землі" зі зброєю в руках протистоїть терористичній загрозі".

"А це включає сирійську та іракську армію і курдів", - заявив Лавров, уточнивши, що саме в цьому полягає ініціатива президента РФ.

За планом Москви, формуватися така коаліція має "на узгодженій міжнародно-правовій основі". Дипломатичні джерела видання уточнюють: для Москви принципово важливо, щоб у цієї коаліції був відповідний мандат Ради безпеки ООН.

За інформацією "Комерсанта", Путін планує приділити цій темі особливу увагу під час виступу на відкритті 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку наприкінці вересня.

Раніше президент США Барак Обама санкціонував використання військової авіації для захисту сирійської опозиції від атак урядових сил.

Росія піддала нові плани США в Сирії жорсткій критиці, заявивши, що це може призвести до посилення позицій екстремістів на території країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: