В Словаччині каратимуть за розпалювання ненависті проти мігрантів

Четвер, 10 вересня 2015, 12:35

Генеральна прокуратура Словаччини розслідуватиме та каратиме за розпалювання ненависті проти мігрантів в мережі.

Про це заявив Генеральний прокурор країни в коментарі Aktuality.sk.

"Кожна публічна заява, яка ображатиме мігрантів через їх національність, релігію чи провокуватиме ненависть  до цих людей і міститиме складові елементі конкретного злочину, буде юридично оцінена і встановлена в ході кримінального судочинства",  - заявив він.

За словами прокурора,  такі реакції в соціальних мережах вважаються неприпустимими.

"Наголошую, що кожен має право висловлювати свою точку зору з цього питання, але таким чином, що є соціально і з точки зору кримінального закону прийнятним", - додав генеральний прокурор.

Як відзначила президент ліги з прав людини Сюзанна Штевулова, організація відслідковує кожен випадок застосування мови ненависті в мережі та повідомляє про нього поліцію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на словацькому сайті онлайн-оголошень Bazos.sk розмістили пропозицію застрелити мігранта за 25 євро.

Варто також зауважити, що Словаччина є не єдиною країною, де почастішали ненависні висловлювання проти мігрантів в соцмережах.

Раніше прокуратура Варшавирозпочала перевірку за фактом коментарів в інтернеті із закликами відправляти біженців до колишнього концтабору Аушвіц-Біркенау.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: