Німецька фірма відмовила Угорщині в постачанні "колючого дроту НАТО"

Четвер, 17 вересня 2015, 11:34

Німецька компанія Mutanox у серпні відмовила владі Угорщини в постачанні 9-10 тис. рулонів колючого дроту, який передбачалося використовувати проти біженців на кордоні.

Про це повідомляє німецьке видання Die Welt.

За даними видання, в серпні Будапешт шукав постачальників дроту, однак провідний німецький постачальник відмовився брати участь у тендері.

"Колючий дріт придуманий для запобігання злочинам, наприклад, крадіжок зі зломом. Коли діти й дорослі тікають від війни, це не злочин", - пояснив представник Mutanox.

Інший німецький постачальник, який попросив не розкривати назви, все ж таки подав заявку на участь у тендері, однак не отримав контракту.

"Все відбувалося дуже швидко, і нічого не було зрозуміло. Тепер я радію, що ми не виграли", - пояснив глава компанії.

У замовленні згадувався так званий "дріт НАТО" - стрічкова модифікація дроту з гострими зарубками для нанесення ран людині, яка намагається перелізти через нього.

Відзначається, що в більшості випадків такий дріт використовується у в'язницях або для захисту атомних електростанцій і військових об'єктів від зловмисників. Це особливий підвид дроту з гострими краями, які можуть заподіяти серйозні рвані рани.

За оцінками експертів, дріт, який використовувався при будівництві загородження на кордоні з Сербією, був поставлений із Китаю.

Як повідомлялося, 20 угорських поліцейських і двоє дітей були поранені на кордоні Угорщини з Сербією під час  зіткнень, що спалахнули після того, як група мігрантів намагалася прорватися через кордон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.