20 поліцейських та двоє дітей постраждали у сутичках на кордоні Угорщини

Фото
Четвер, 17 вересня 2015, 08:34

Двадцять угорських поліцейських і двоє дітей були поранені на кордоні Угорщини з Сербією під час  зіткнень, що спалахнули після того, як група мігрантів намагалася прорватися через кордон.

Про це заявив радник прем'єр-міністра Угорщини з питань безпеки, повідомляє Reuters.

"20 поліцейських отримали поранення і служби швидкої допомоги тільки що прийняли двох дітей (у лікарні), які були поранені після того, як їх перекинули через паркан безпеки", - сказав радник.

 

"Ми, безумовно, відновимо і зміцнимо паркан, щоб захистити Угорщину усіма законними засобами", - додав він.

Офіційний представник уряду Золтан Ковач сказав, що поліція не дасть мігрантам прорватися на угорську територію, додавши, що Угорщина не бачить співробітництва від сербської влади, яка має допомогти впоратися з нелегальними мігрантами.

 
 
 

Нагадаємо, поліція Угорщини застосувала сльозогінний газ і і водомети проти мігрантів, які намагаються прорватися кріз загорожу на кордоні з Сербією.

Як повідомлялося, 15 вересня через міграційну кризу угорський уряд оголосив про надзвичайний стан в двох районах поблизу сербського кордону.

Крім того, з 15 вересня набуло чинності нове міграційне законодавство Угорщини, яке ускладнює прибуття мігрантів до країни і дозволяє їх затримувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.