Столтенберг та Порошенко відкрили навчання "Україна-2015" у Яворові

Понеділок, 21 вересня 2015, 17:00

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг та президент України Петро Порошенко відкрили міжнародні навчання "Україна-2015".

Навчання триватимуть із 21 по 24 вересня на полігоні у Яворові Львівської області, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Слід підкреслити, що генеральний секретар НАТО вперше в історії партнерств Альянсу особисто відкриває навчання в країні-партнері.

 

Навчання "Україна-2015" - це не військові маневри, а вправи з ліквідації наслідків катастроф і надзвичайних ситуацій цивільного характеру.

Вони організовані Євроатлантичним координаційним центром реагування на катастрофи (EADRCC) та Державною службою з надзвичайних ситуацій України.

Під час навчань будуть відпрацьовуватися п’ять сценаріїв: вибух на вугільній шахті, інцидент на хімічному заводі, терористичний акт або інцидент на залізниці, пожежа, у тому числі лісова пожежа, і застосування телемедицини під час рятувальних операцій.

У навчаннях беруть участь 1100 рятувальників із 28 держав, у тому числі країн-членів Ради Євроатлантичного партнерства (EAPC), країн Середземноморського діалогу та партнерів НАТО по всьому світу.

Як повідомили у НАТО, Росію на навчання не запрошували через те, що в результаті дій Росії проти України Альянс припинив будь-яке практичне співробітництво з російською стороною.

Подібні навчання вже відбувалися в Україні в 2000 та 2005 роках.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: