Столтенберг відкриє навчання в Україні вперше в історії партнерств НАТО

П'ятниця, 18 вересня 2015, 12:29

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг вперше в історії партнерств Альянсу під час візиту до України відкриє навчання в країні-партнері.

Про це сказав в.о. керівника місії України при НАТО Єгор Божок в інтерв’ю "Європейській правді".

"Генсек разом з президентом України відкриє навчання Україна-НАТО з цивільного захисту на Яворівському полігоні. І це буде вперше в історії партнерств НАТО, коли очільник Альянсу відкриває навчання в країні-партнері", - сказав Божок.

Навчання "Україна-2015" проходитимуть на полігоні у Львівській області і під час них відпрацьовуватимуть сценарії із ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і цивільного захисту. На них будуть відпрацьовуватися п’ять сценаріїв.

"Перший сценарій – це вибух на вугільній шахті, другий – інцидент на хімічному заводі, третій – терористичний акт або інцидент на залізниці. Четвертий сценарій – це пожежа, у тому числі лісова пожежа. І п’ятий – застосування телемедицини під час рятувальних операцій. В Україні буде продемонстрована американська система телемедицини. Як ви можете зрозуміти, всі ці сценарії - не нові і не чужі для України", - сказав дипломат.

Столтенберг перебуватиме в Україні 21-22 вересня і під час візиту буде підписано низку угод, в тому числі, угода про представництво НАТО в Україні.

"Також підпишемо Дорожню карту співробітництва у сфері стратегічних комунікацій. Ідеться також про документ про поглиблення обороно-технічної співпраці. Та й взагалі, потрібно систематизувати всю нашу взаємодію з реформування сектора безпеки й оборони України, яка зараз відбувається, обговорити наші додаткові потреби і, можливо, започаткувати нові програми і проекти НАТО з підтримки України у реформуванні сектора безпеки та оборони", - додав Божок.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: