Саріуш-Вольський: ЄС є "паперовим тигром" перед реальними загрозами на Сході

П'ятниця, 4 вересня 2015, 14:07

Євросоюз досі робив більше декларативних заяв про збільшення своєї оборони, насправді ж військовий потенціал лише зменшувався.

Про це заявив євродепутат Яцек-Саріуш Вольський у своєму виступі щодо оборонної політики ЄС на зустрічі депутатів Європейської народної партії в Катовіце.

"Деклараціями не збільшити справжній потенціал безпеки та оборони в час, коли на нашому порозі війна в Україні і Сирії" - сказав він.

За його словами, більшість країн не реалізує поставлену НАТО ціль у 2% від ВВП видатків на оборону.

"Ми є "паперовим тигром" перед реальними загрозами нашій безпеці. Неоімперіалістична позиція Росії. Гібридна війна, дестабілізація країн Східного партнерства, війна в Сирії та Іраку, зростаюча міць "Ісламської держави" сьогодні є реальністю, яку не можна ігнорувати", - заявив євродепутат.

Саме тому, за його словами, ЄС потребує справжніх рішень, а не декларацій і створення механізмів, які б дозволили збільшити витрати на оборону.

Серед рішень, запропонованих Європейською народною партією – спрощення процесу прийняття рішень в рамках спільної зовнішньої політики і політики безпеки, задля готовності використовувати свій військовий потенціал там, де є інтереси ЄС.

"Тільки розвиток загальної і довгострокової стратегії безпеки дозволить Європі підтримувати і зміцнювати свій оборонний потенціал", - зазначили в Європейській народній партії і наголосили, що ЄС повинен припинити ховатися за США, коли йдеться про оборону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.