Щодо Росії можливі тільки санкції - Саріуш-Вольський

Субота, 13 червня 2015, 11:00

ЄС повинен продовжувати застовувати санкції щодо РФ, поки вона не почне дотримуватися міжнародного права.

Про це заявив депутат Європарламенту від Польщі Яцек Саріуш-Вольський в інтерв'ю Радіо "Польща".

"Санкції. Моя відповідь – санкції. Діалог буде тоді, коли Росія відновить дотримання міжнародного права і виконає всі ті зобов'язання, які має виконати",  -відзначив він, відповідаючи про подальший курс ЄС щодо Росії.

Водночас, за його словами, різні країни мають різний рівень "ентузіазму" у питанні продовження та посилення санкцій проти РФ.

"Одні кажуть "так" з глибоким переконанням у тому, що ми повинні розширити санкції, а інші – з прихованим небажанням, але все-таки проголосують "за",  -наголосив євродепутат.

Як відзначив Саріуш-Вольський, перелік країн, які виступили би проти санкцій щодо РФ, якщо б могли, усім відомий.

"Тут все відкрито. Це Кіпр, Греція, Словаччина, Австрія та Італія. Питання полягає в тому, чи вистачить їм можливостей виступити проти головної течії? Я думаю, що ні".  -відзначив він.

"Є у них спокуси? Так. Спокушає їх Росія? Так. Також не можна сказати, що всі в одному човні. Але у деяких просто не вистачить сил і можливостей накласти вето на рішення Євросоюзу", - зауважив євродепутат.

Нагадаємо, раніше Європарламент прийняв резолюцію, згідно з якою санкції проти РФ повинні бути продовжені та навіть посилені у випадку, якщо "Росія не в повній мірі реалізує мінські угоди".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.