ЄС засудив теракт в Туреччині, що забрав життя 30 людей

Субота, 10 жовтня 2015, 15:13

ЄС виступив із заявою,  в якій засудив теракт в турецькій столиці Анкарі, внаслідок якого загинули 30 людей і більше 100 були поранені.

Текст заяви від імені Високого представника ЄС з зовнішньої і безпекової політики Федеріки Могеріні та єврокомісара з питань розширення і політики сусідства Йоганеса Гана опубліковано на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

"Сьогодні Туреччину вразила нова трагедія, коли люди, які мали намір взятии участь у мирній демонстрації, стали мішенню терористів. Ми висловлюємо наші щирі співчуття родинам загиблих і бажаємо швидкого одужання пораненим", - йдеться в заяві.

 В ЄС наголосили, що турецький народ і всі політичні сили  повинні об'єднатися проти терористів і проти всіх тих, хто намагається дестабілізувати країну.

"Ми в ЄС сповнені рішучості, щоб подолати тих, хто дестабілізувати суспільство. Ми підтримуємо всіх, хто в Туреччині намагається протидіяти терроризму", - зазначається в заяві.

При цьому в ЄС зазначили, що наразі партнерство і взаємодія з турецькою владою і суспільством на всіх рівнях сильніші ніж будь-коли.

Як повідомлялося, вранці 10 жовтня поблизу вокзалу в Анкарі пролунали два вибухи. Внаслідок вибухів загинули щонайменше 30 людей, 126 були поранені.

Влада Туреччини кваліфікувала вибухи як теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.