Знаменитий Біг Бен може зупинитись на кілька місяців

Відео
Неділя, 18 жовтня 2015, 11:19

Така довготривала зупинка годинника стане найдовшою в його історії.

Про це повідомляє Sky News.

Як повідомляє видання, за інформацією фінансового комітету палати Представників британського парламенту, на ремонт знаменитого годинника потрібно близько 5 млн фунтів стерлінгів. Вже відомо, що ремонтні роботи можуть тривати близько чотирьох місяців .

Міжпартійна комісія парламентського Комітету фінансів підрахувала, що для того, аби запобігти падінню годинника потрібно виділити 4,9 млн фунтів. Проте вартість ремонтних робіт може сягнути 40 млн, якщо зараз не вирішити інші проблеми "Великого Бена".

Така довготривала зупинка годинника стане найдовшою за 156-річне існування Біг Бена.

Видання відзначає, до цього моменту, найдовшою зупинкою Біг Бену були ремонтні роботи, які тривали протягом 26 днів у 1976 році.

Як повідомляє Sunday Times з посиланням на матеріали доповіді комісії, Біг Бен "має хронічні проблеми" з підшипниками і маятником. Також повідомляється, що це: "може в будь-який призвести до зупинки годинника, або навіть його руйнування.

За інформацією видання, новини про проблеми Біг Бена надійшли після того, як стало відомо, що на ремонт Вестмінстерського аббатсва потрібно не менше 7 млн фунтів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.