Британія не перейде до "норвезької моделі" співпраці з ЄС - Кемерон

Середа, 28 жовтня 2015, 17:11

У разі виходу Великої Британії з Євросоюзу за підсумками майбутнього референдуму Лондон не планує переходити до "норвезької моделі" співпраці з ЄС.

Про це заявив прем'єр-міністр королівства Девід Кемерон, відповідаючи на запитання депутатів парламенту, повідомляє ВВС.

"Деякі люди виступають за вихід Британії з Європейського Союзу - не всі люди, деякі люди вказують на модель Норвегії і кажуть, що це хороший результат. Я буду виступати проти цього", - сказав Кемерон.

Кемерон зазначив, що Норвегія фактично платить стільки ж на душу населення ЄС, як і Британія.

"Вони фактично беруть удвічі більше на душу населення мігрантів, ніж ми, але у них немає права голосу при прийнятті законів співтовариства, і вони навіть не беруть участь в обговоренні", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Велика Британія оголосить Євросоюзу про свої вимоги щодо перегляду умов членства в ЄС на початку листопада.

Палата громад підтримала план прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона про проведення до кінця 2017 року референдуму про подальше членство країни в Євросоюзі.

Сам Кемерон неодноразово заявляв, що хотів би зберегти Великобританію в ЄС. При цьому він домагається перегляду ролі країни в європейському співтоваристві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: