Росіяни вважають, що на борту А321 вибухнула бомба - розвідка США

Вівторок, 10 листопада 2015, 08:49

Російські повідомлення, перехоплені американськими спецслужбами, свідчать про те, що Росія вважає причиною катастрофи літака А321 вибух бомби на борту.

Про це повідомляє Reuters, посилаючись на американські джерела, знайомі з ситуацією.

Перехоплені повідомлення є одними з доказів американських чиновників, які підозрюють, що пристрій, закладений на борту літака компанії Metrojet рейсу 9268, вибухнув незабаром після того, як Airbus А321 вилетів з курортного міста Шарм-ель-Шейх.

Єгипет і Росія поки офіційно не оголосили про причину катастрофи. Обидві країни відхилили як передчасну оцінку американських і британських властей про те, що бомба, ймовірно, була причиною катастрофи.

За кілька днів після аварії американські та британські урядові джерела заявили, що перехопили повідомлення про те, що літак був збитий бомбою.

Американське урядове джерело заявило, що ані Росія, ані Єгипет не прийняли пропозицію від ФБР для надання їм сприяння в розслідуванні авіакатастрофи.

Нагадаємо, французький телеканал France 2 з посиланням на одного зі слідчих повідомив, що бортовий самописець російського літака A321, який розбився у Єгипті, записав звук вибуху на борту.

Згодом агентство Reuters повідомило, що слідчі на 90% впевнені, в тому, що шум, який чути в кінці запису "чорної скриньки" в кабіні А321,був викликаний бомбою.

Раніше повідомлялося, що британські та американські спецслужби перехопили переговори бойовиків "Ісламської держави" в Сирії та Єгипті, які свідчать, що на борту А321 була бомба.

Як відомо, лайнер А321 авіакомпанії "Когалимавіа", що летів з єгипетського Шарм-ель-Шейха до Санкт-Петербурга, розбився вранці 31 жовтня.

На борту перебували 224 людини: 217 пасажирів (з них 24 - діти)  і 7 членів екіпажу, усі вони загинули.

За даними МЗС України, на борту літака також перебували 4 громадянина України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.