В Болгарії парламент позбавив імунітету лідера націоналістичної партії

Середа, 11 листопада 2015, 16:31

Парламент Болгарії у середу позбавив депутатського імунітету лідера націоналістичної партії "Атака" Волена Сідерова та його соратника Десіслава Чуколова.

Про це повідомляє Reuters.

За таке рішення висловилося 124 депутати болгарського парламенту та 19 - проти.

Як відзначає агентство, відповідний запит раніше подав генпрокурор країни Сотір Цацаров. Водночас ще до голосування депутати самі відмовилися від імунітету.

Сідеров та Чуколов звинувачуються в хуліганстві та нанесенні легких тілесних ушкоджень поліцейському ввечері 24 жовтня, коли вони вдерлися до приміщення Болгарської національної академії театру та кінематографу.

Як повідомляло болгарське новинне агентство Novinite, Сідеров, який звинувачував академію в розповсюджуванні наркотиків, разом зі своїми однопартійцями, серед яких 5-6 високих і сильних хлопців, увірвалися в будівлю, виштовхуючи швейцара.

Група піднялася на другий поверх, де йшли навчальні заняття та погрожувала студентам. Деяких з них, за словами професорів академії,  грубо ображали, називаючи різними словами.

Після інциденту Сідеров заявив, що його вдарив один з поліцейських, яких було викликано до театру, та назвав себе жертвою поліцейського насильства.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.