ЄС привітав ухвалення антидискримінаційної поправки

Четвер, 12 листопада 2015, 17:52

Голова представництва ЄС в Україні Ян Томбінський привітав ухвалення Верховною радою антидискримінаційної поправки до Трудового кодексу.

Про це йдеться в заяві, опублікованій на сторінці представництва ЄС у Facebook.

"Я вітаю ухвалення Верховною Радою поправки до Трудового кодексу, яка прямо забороняє дискримінацію за різними ознаками. Це узгоджується із зобов'язаннями України з прав людини в рамках ООН, Ради Європи і ЄС. Це важливий елемент у задоволенні вимог Плану дій з візової лібералізації", - зауважив посол ЄС.

"У мене є повне розуміння цінностей і традицій в українському суспільстві, які не ставляться під питання в цій поправці. Крім того, рівні права для всіх громадян України, є важливою складовою основних прав людини. Повага до кожної людини, незалежно від її особистісних характеристик,  лежить в основі сучасного європейського суспільства",  -зауважив він.

"Дуже важливо, що поправки, які були прийняті сьогодні Верховною Радою, збережуться у новому Трудовому кодексі, який буде обговорюватися Верховною Радою вже найближчим часом", - підкреслив Томбінський.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу), необхідний для скасування віз з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: