Західні політики вітають Раду, що ухвалила антидискримінацію

Четвер, 12 листопада 2015, 12:50

На Заході привітали ухвалення Верховною радою антидискримінаційної поправки до Трудового кодексу.

"Радий бачити відповідальність Ради у знесенні перешкоди на шляху України до заслуженої лібералізації візового режиму з ЄС", - написав у своєму Твіттері глава МЗС Литви Лінас Лінкявічюс.

"Я радий чути, що Рада нарешті прийняла антидискримінаційну поправку. Захист прав людини, в тому числі прав ЛГБТ, повинен бути менш складним", - написав посол Швеції в Україні Андреас фон Бекерат.

"Слід віддати належне тим мужнім українським політикам та представникам громадянського суспільства, які повсякчас готові захищати європейські цінності", - додав він.

"Нова Україна та її друзі зараз мають право посміхатися", - написав Роман Ващук, посол Канади в Україні.

"Твіт Наталії підсумовує причини бути оптимістом щодо України, яка має одне з найбільш самовідданих і мужніх громадянських суспільств у світі", - написав посол США в України Джеффрі Пайєтт, коментуючи допис журналіста Наталі Гуменюк щодо голосування в Раді.

Нагадаємо, Верховна рада прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №3442 про внесення змін до Кодексу законів про працю України (щодо гармонізації законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації із правом Європейського Союзу), необхідний для скасування віз з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.