Поліція Литви відмовилась від автоматів Калашникова

Понеділок, 23 листопада 2015, 12:41

В понеділок поліція Литви повідомила, що відмовляється від автоматів Калашникова, які були видані співробітникам поліції після терактів в Парижі.

Про це повідомляє видання Delfi.

"Ми перерозподілили наявне озброєння для того, щоб відмовитися від бойової зброї, тобто, від автоматів Калашникова", - сказав журналістам генеральний комісар поліції Лінас Пернавас.

Це рішення було прийнято після двох інцидентів у Вільнюсі, коли один співробітник поліції випадково поранив бездомного, а інший дозволив підозрюваному викрасти зброю і втекти з ним.

Згадані інциденти викликали в суспільстві значний резонанс, в зв’язку з чим глава МВС Литви подав у відставку.

Генеральний комісар поліції розповів, що будуть додаткові інвестиції в підготовку поліцейських, навчання, спрямовані на підвищення готовності реагувати на нестандартні ситуації.

"Залишаться пістолети та інша автоматична зброя", - сказав Пернавас.

Після терактів в Парижі, коли кілька атак терористів пройшло з використанням автоматів Калашникова, литовська влада вирішила посилити озброєння патрульних поліцейських - на додачу до табельних пістолетів на кожен наряд виділили автомат Калашникова.

Слід зазначити, що після інцидентів в Литві Латвія вирішила не озброювати патрульних поліцейських автоматами, щоб у разі необхідності вони могли більш ефективно чинити опір у разі атаки терористів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.