Глава МВС Литви пішов у відставку на тлі скандалу з викраденим у поліції автоматом

П'ятниця, 20 листопада 2015, 17:24

Міністр внутрішніх справ Литви Саулюс Скверняліс у п'ятницю вручив прем'єру Альгірдасу Буткявічюсу заяву про відставку.

Про це повідомляє Delfi.

Міністр заявив, що йде у відставку "перед обличчям загальної глобальної загрози заради громадського інтересу і стабільності в країні".

Відставка відбулася на тлі скандалу, який розгорівся через випадки необережного ставлення поліцейських з автоматами, виданими їм після терактів у Парижі.

Минулої суботи поліцейський з необережності поранив бездомного. Крім того, у четвер чоловік вкрав у Вільнюсі у поліцейського автомат.

Викрадача зброї, якого звуть Ігор Молотков, шукали майже п'ять годин, для його пошуків залучили майже 3 тисячі співробітників правоохоронних органів.

Міністр піддався критиці з боку президента і спікера Сейму Литви не лише за вчорашній інцидент з викраденням автомата Калашникова, але і через неналежну поведінку зі спікером Сейму.

Скверняліс заявив, що спікер парламенту Лорета Граужинене, яка дзвонила йому під час операції із затримання втікача з автоматом, заважала йому працювати.

Граужинене в четвер увечері заявила, що міністр по телефону їй сказав, що спить, а було це тоді, коли шукали втікача.

Президент Литви Даля Грибаускайте заявила, що ситуація з викрадачем автомата сумна, а міністр, який не бере на себе відповідальність, не в перший раз демонструє низький політичний рівень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.