Кемерон готовий провести референдум про вихід з ЄС у червні 2016 року - ЗМІ

Понеділок, 9 листопада 2015, 12:12

Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Кемерон готовий прийняти рішення про проведення референдуму з питання подальшого членства країни в ЄС у червні 2016 року.

Про це повідомляє The Times.

За інформацією видання, референдум відбудеться наступного року, якщо лідери країн ЄС на саміті у грудні схвалять пакет реформ, на яких наполягає Велика Британія.

"Кемерон віддає перевагу провести референдум у червні, якщо саміт пройде добре, запасний варіант, але менш бажаний, провести його восени. Прем'єр-міністр збирається переконати інших лідерів ЄС, що немає сенсу в затягуванні голосування, особливо враховуючи ймовірність нової міграційної кризи влітку наступного року", - йдеться в статті.

У вівторок Кемерон направить лист голові Європейської ради Дональду Туску, а також виступить з промовою, де представить список основних реформ, які, на його думку, необхідні Лондону для того, щоб залишитися в ЄС.

Соціологічні опитування показують, що більшість британців наразі виступають за перебування в рамках ЄС, хоча підтримка скоротилася в останні місяці, особливо на тлі міграційного кризи в Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: