Україна оскаржить у СОТ російську заборону експорту продуктів харчування

Середа, 2 грудня 2015, 18:11

Україна готує новий позов до Світової організації торгівлі проти Росії щодо торгових обмежень стосовно продовольчої продукції.

Як повідомляє УНІАН, про це заявила торговельний представник України, заступник міністра економічного розвитку та торгівлі Наталія Микольська.

"У нас робота ведеться щодо продовольчої продукції. ... Дуже широка продуктова лінійка. Різні обмеження, але їх кваліфікація за угодами СОТ схожа, тобто досить велика доказова база. Це системні порушення, вони тривали не день і не два", - заявила вона. 

За словами Микольської, міністерство готує документ, який повинен стати основою для беззастережної правової позиції України.

"Ми повинні підготувати документ, який неможливо було б оскаржити, який би чітко показував порушення з боку Російської Федерації", - наголосила вона.

Нагадаємо, Україна планує 4 грудня розпочати консультації щодо торгового спору з Росією в рамках Світової організації торгівлі щодо торговельних обмежень на експорт українських товарів залізничного призначення до Росії.

Також наприкінці жовтня Україна подала позов до СОТ проти Росії про торговельні обмеження щодо вагонів і стрілочних переводів вітчизняного виробництва.

Крім того, Україна внесла на розгляд Комітету СОТ з технічних бар'єрів пропозицію проаналізувати запроваджену Росією заборону на ввезення кондитерських виробів, молочної та сокової продукції, включаючи дитяче харчування, а також пиво українського походження.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.