Рада ратифікувала зміни в угоду про СОТ

Середа, 4 листопада 2015, 14:24

Верховна Рада України ухвалила закону про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі (№0069).

Про це повідомляє УНІАН.

За це рішення проголосували 255 народних депутатів із 347, зареєстрованих у сесійній залі.

Як зазначила під час розгляду заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України - торговий представник України Наталія Микольська, Угода спрямована на спрощення і зменшення часових і грошових витрат бізнесу на міжнародні торгівельні процедури.

Законом ратифікується Протокол про внесення змін до Марракеської угоди про заснування Світової організації торгівлі, підписаний 27 листопада 2014 року в Женеві.

Згідно з пояснювальною запискою, метою прийняття закону є виконання Україною внутрішньодержавних процедур, необхідних для набрання чинності згаданим Протоколом, та надання згоди на обов’язковість застосування Україною положень Угоди про спрощення процедур торгівлі після набрання нею чинності.

Без згоди інших членів не можуть бути зроблені застереження щодо будь-якого положення цього Протоколу.

Ратифікація Україною Протоколу, зокрема, "надасть позитивний сигнал для учасників міжнародної торгівлі та інвестиційної спільноти про створення Україною ефективного та прозорого торговельного середовища зі зменшенням корупційної практики", - зазначається в пояснювальній записці і додається, що реалізація положень Угоди сприятиме активнішій інтеграції України з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.