ЄС готується до оскарження у СОТ контрсанкцій РФ – єврокомісар

П'ятниця, 13 листопада 2015, 12:27

Затримка з оскарженням у Світовій організації торгівлі російських контрсанкцій пов’язана зі складністю цього процесу та відсутністю прецедентів.

Про це сказала європейський комісар з питань торгівлі  Сесілія Мальмстрьом, відповідаючи на питання кореспондента "Європейської правди"..

"У наших відносинах з РФ є кілька складних моментів, які ми вирішуємо як у двосторонньому порядку, так і через механізми СОТ. Що стосується російського ембарго на європейські продукти, або як їх ще називають – контрсанкції, то варто нагадати, що СОТ ще жодного разу не розглядав подібні питання.

Ми подамо позов до СОТ, коли будемо повістю готові і впевнені в успішному результаті. Але підготовка до цього зараз ведеться", - сказала Мальмстрьом.

Зазначимо, що за даними ЄвроПравди, українські чиновники теж готуються до оскарження ембарго РФ, якщо воно, як обіцяють російські урядовці, буде введено з 1 січня 2016 року.

Як відомо, 13 серпня Росія ввела контрсанкції проти України та ще чотирьох країн. Однак російське продовольче ембарго проти України почне діяти у разі застосування Києвом економічної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Введення Росією ембарго на імпорт української сільськогосподарської продукції і продуктів харчування призведе до зниження українського експорту на суму близько $140-205 млн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: