Росія назвала "безпідставним і штучним" рішення ЄС про санкції

Понеділок, 21 грудня 2015, 17:34

Росія не згодна з рішенням Євросоюзу пов'язувати продовження економічних санкцій ЄС з врегулюванням конфлікту на сході України, називаючи його "штучним і безпідставним".

Про це йдеться в коментарі на сайті МЗС РФ.

"Очевидна відсутність логіки в поведінці Євросоюзу, який намагається "покарати" Росію за те, що від неї не залежить, але до чого причетний він сам. Ситуація зміниться, якщо єсівці будуть належним чином працювати з Києвом, спонукаючи його до виконання мінського "Комплексу заходів", схваленого резолюцією 2202 Ради Безпеки ООН", - йдеться в повідомленні.

Росія до сих пір не визнає, що це вона розв'язала конфлікт на Донбасі і звинувачує в цьому українську владу і Євросоюз.

"Варто нагадати, що відправною точкою кризових подій на Україні останніх двох років була ситуація навколо її асоціації з самим Євросоюзом", - відзначили в російському МЗС.

Слід зазначити, що підтримувані Росією бойовики на Донбасі повністю не відвели важке озброєння, як це передбачено мінськими угодами, та продовжують обстріли позицій українських військових.

Як повідомлялося, Рада ЄС прийняла рішення про продовження економічних санкцій проти Росії на півроку - до 31 липня 2016 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.