Могеріні: Євросоюз не проміняє санкції проти Росії на співпрацю в Сирії

Неділя, 20 грудня 2015, 15:28

Співпраця з Москвою у врегулюванні сирійського конфлікту не означає відмову Євросоюзу від санкцій, які застосовані проти Росії у зв'язку з її політикою стосовно України.

Про це в інтерв'ю італійській газеті Corriere della Sera заявила верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні, пише Deutsche Welle.

"Європа зацікавлена у спільній роботі з Росією за пріоритетними для нас темами. Але це ніколи не стане для Москви козирем у питанні скасування санкцій за Україну", – підкреслила Могеріні.

Вона також відзначила, за останній час ЄС розвивав діалог з Росією на різні глобальні питання (проблема Ірану, Сирії, Лівії, міграційної кризи, глобального потепління – ред.).

Могеріні також підкреслила, що санкції проти РФ не "вічні", але вказала на їх прямий зв'язок з повною реалізацією Мінських угод, до чого "ще далеко".

"Москва і сепаратисти в Донбасі не виконали все, що зобов'язалися виконати, так само як і українська сторона досі не виконала повною мірою всі пункти домовленостей", - заявила Могеріні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Європейський Союз 18 грудня продовжив економічні санкції проти РФ ще на шість місяців. На підтримку цього кроку висловилися всі 28 держав ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: