Рада Європи: потреба реформ в Україні не залежить від Мінських угод

Четвер, 3 грудня 2015, 12:47

Потреба впровадження в Україні реформ не залежить від виконання Мінських угод.

Про це заявив директор з прав людини і спеціальний радник генерального секретаря Ради Європи щодо України Крістос Джакомопулос, повідомляє УНІАН.

Зокрема, Джакомопулос представив сьогодні в Києві на конференції "Конституційна реформа в Україні: досягнення та перспективи" лист-звернення президента Парламентської Асамблеї Ради Європи Анн Брассер.

Так, у Раді Європи задалися питанням: "сьогодні ми говоримо про реформи чи ми говоримо про впровадження Мінських угод?".

У зв'язку з цим Джакомопулос зазначив, що без врахування важливості впровадження Мінських угод, "найважливішим для України на даний момент є процес реформ, який здійснюється на основі власного права".

Він відзначив, що у процесі реалізації реформ зусилля України не повинні бути "затьмареними під зовнішнім впливом".

Джакомопулос звернув увагу на важливість проведення децентралізації в Україні. Представник Ради Європи наголосив на необхідності того, щоб "зробити уряд ближчим до людей", щоб мати можливість вирішувати проблеми та потреби різних груп суспільства.

На його переконання, держава у цьому зв'язку повинна бути єдиною та об'єднаною. Впровадження децентралізації має відбуватись із врахуванням думки громад, бо в іншому випадку вона буде беззмістовною.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.