Віце-президент Єврокомісії: реформи - ключова умова інвестицій в ГТС України

Четвер, 12 листопада 2015, 15:42

Реформи є важливою умовою приваблення міжнародних інвестицій для реконструкції та розвитку української ГТС.

Про це заявив віце-президент Єврокомісії з питань енергетичного союзу Марош Шефчович в коментарі Укрінформ.

"Збереження транзитного шляху через Україну є питанням високої важливості для Європейського Союзу. Це є дуже чіткою заявою. І ми тісно працюємо з керівництвом України і міжнародними фінансовими інституціями щодо проведення необхідних реформ із модернізації газотранспортної системи", - відзначив він.

"Відтак, дуже важливо продовжувати реформи, щоб забезпечити імплементацію нового закону про ринок газу. Регуляторна стабільність і реформи стануть найкращим запрошення для потенційних інвесторів", - наголосив Шефчович.

Говорячи про можливу реалізацію запропонованого Росією проекту "Північний потік-2" із добудови через Балтійське море двох гілок трубопроводів, віце-президент ЄК вкотре наголосив, що Єврокомісія на рівні експертів високого рівня розпочала його перевірку на відповідність енергетичному законодавству ЄС.

"Йдеться про відповідність усім юридичним вимогам: щодо публічних закупівель, третього енергетичного пакету, стандартам у сфері довкілля. На цьому етапі ми ще працюємо над цим аналізом", - повідомив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: